Wie had dat gedacht? Peter R. de Vries, de onverschrokken misdaadbestrijder zonder aanziens des persoons, nu de beschermheer van de opperpedofiel van Nederland! Peter  meent dat er sprake is van een lastercampagne tegen de onschuldige Demmink. Het is volgens Peter een gigantisch complot om de arme Joris in diskrediet te brengen. Laten we eens kijken wie er allemaal in de “samenzwering” zitten:

– De tot levenslang veroordeelde Koerd Huseyin Baybasin.

– De Turkse Osman B, die gedetailleerd aangifte heeft gedaan van hoe hij als minderjarigedoor Demmink sexueel is misbruikt.

– De Turkse Mustafa Y, die gedetailleerd aangifte heeft gedaan van hoe hij als minderjarige door Demmink sexueel is misbruikt.

– De Turkse Yacine , die gedetailleerd aangifte heeft gedaan van hoe hij als minderjarige door Demmink sexueel is misbruikt.

– De Turkse politieman Korkmaz N. Menzir, die verklaart hoe hij als beveiligingsbeambte voor Demmink in Turkije, minderjarige jongens van straat haalde om door Demmink in zijn hotelkamer misbruikt te worden.

– De Turkse journalist Kazmali die enkele van bovenstaande getuigen heeft opgespoord en geïnterviewd.

– De Nederlandse Frank Leenders, die gedetailleerd aangifte heeft gedaan van hoe hij als minderjarige door Demmink sexueel is misbruikt.

– De Nederlandse “B”, die gedetailleerd aangifte heeft gedaan van hoe hij als minderjarige door Demmink sexueel is misbruikt.

– Lex Runderkamp en Robert Bas van de NOS.

– Het weekblad Panorama.

– De Gaykrant van Henk Krol.

– Het TV programma Netwerk.

– Het TV programma EenVandaag.

– Diverse parlementariërs die kamervragen hebben gesteld over Demmink (0.a. Krista van Velzen, Lucas Hartong, Aleid Wolfsen).

– De Turkse veiligheidsfunctionaris Hüseyin Celebi die in een rapport Demmink’s chantabele positie beschrijft  nadat hij in 1995 in Turkije op kindermisbruik was betrapt, alsmede de data waarop Demmink in de jaren negentig Turkije bezocht.

– De Turkse gouverneur van Istanbul die een verslag van de inreisdata naar Turkije van Demmink maakte.

– De advocate Adèle van der Plas.

– De rechercheur Klaas Langendoen die uitgebreid onderzoek deed naar de handel en wandel van Demmink in Turkije en Nederland.

– De voltallige Amerikaanse Helsinki Commission, inclusief twee congresleden.

– Het Amerikaanse Rebecca Project for Human Rights.

– De Amerikaanse organisatie Shared Hope tegen kinderhandel en kindermisbruik.

– De op een zijspoor gezette officier van justitie Jan Koers, die de vermetele ijdelheid had om een onderzoek naar Demmink te starten.

Deze lijst is niet uitputtend, maar wel even genoeg zo. Werkelijk een monstrueus complot. Een wijd vertakt, goed georganiseerd netwerk in drie landen over twee continenten, uitsluitend bedoeld om Demmink onderuit te halen met valse beschuldingen. Motief tot op heden onbekend. Op zijn twitter account introduceert Peter een nieuwe term: “de complot- mafia”, maar blijkbaar beseft Peter nog niet dat hijzelf de capo di tutti capi is. Van de Demmink-mafia dan. Of eigenlijk is onderbaas of consigliere een betere term, want de hoogste man is natuurlijk Demmink zelf. Het is dat Peter geen advocaat is, dan had hij Harro Knijff direct mogen vervangen.

Bij deze doe ik een oproep aan iedereen die twijfelt aan de integriteit van ons “nationale geweten” Peter R de Vries. Of juist niet twijfelt. Als onze grote misdaadverslaggever de volgende keer acte de presence mag geven in een radio of TV programma over de schuldvraag van Demmink, vraag hem dan één of meer van de onderstaande vragen. Of doe het gewoon via zijn twitter account.

– Peter, Je stelt dat er geen bewijzen tegen Demmink zijn. Vijf aangiftes van misbruikslachtoffers, plus ondersteundende verklaringen van overheidsfunctionarissen. Vind je het niet genoeg?

– Peter, als Demmink’s onschuld zo duidelijk is, waarom daagt hij de aangevers dan niet voor de rechter? Waarom wil hij het niet tot een rechtszaak laten komen waarin hij zijn naam kan zuiveren en de door jou beweerde “lastercampagne” kan bewijzen?

– Peter, waarom bezocht Demmink persoonlijk Huseyin Baybasin in de gevangenis te Alphen a/d Rijn in 2007?

– Peter, je stelt dat Demmink sinds 1986 niet in Turkije is geweest. Wat is je mening over het reisverslag van de gouverneur van Istanbul over Demmink’s reizen naar Turkije?

– Peter, hoe waarschijnlijk acht jij het dat Demmink in zijn functie van directeur-generaal Vreemdelingenzaken, niet in Turkije is geweest, het land waar de meeste van onze immigranten vandaan komen?

– Peter , hoe waarschijnlijk acht jij het dat Demmink in zijn functie van voorzitter van het K4 comité (onder meer Europees immigratie- en asielbeleid) niet in Turkije is geweest, het land waar de meeste immigranten in Europa vandaan komen?

– Peter, Je stelt dat het “te zot voor woorden” is dat Demmink de hand heeft gehad in het wegsluizen van de moordenaars van Marianne Vaatstra.  Wat is je mening over de verklaring die Wim Dankbaar onlangs publiceerde?

– Peter, waarom noem je Wim Dankbaar nooit als één van de leiders van de complot-mafia? Is hij van een ander soort dan Micha Kat of vind je dat hij ook moet worden afgevoerd in een dwangbuis?

– Peter, is het juist dat Isabella haar verhaal persoonlijk aan jou heeft verteld, inclusief de bedreiging van Feik Mustafa: Als jij niet stopt met praten, word jij ook vermoord! ?  Zo ja, wat is je mening hierover?

– Peter, klopt het dat Isabella jou een een foto heeft gegeven van Feik Mustafa, die je ondanks haar verzoek nooit hebt teruggegeven?

– Peter, je stelt, net als het OM, dat de vriend van Feik Mustafa, Ali Hassan, in Turkije is gearresteerd en middels DNA is uitgesloten als dader. Waarom wil je Isabella, Stephanie van Reemst en /of Jano Hassan niet vragen of dit de juiste Ali Hassan was, die zij kenden van het AZC als de vriend van Feik?

– Peter, ben je ook bekend met de verklaringen van het AZC personeel dat de gearresteerde man niet de juiste Ali Hassan was? Zo ja, wat is je mening over die verklaringen?

– Peter, weet jij waarom de andere vriend van Feik, Rida Hashimi, binnen 4 dagen na de moord gedetineerd zat in de Groningse jeugdgevangenis Het Poortje? En weet je ook waarom dit nooit bekend is gemaakt door Justitie? Denk je dat hoofdofficier Severein dit geweten moet hebben als bestuursvoorzitter van Het Poortje, op het moment dat hij iedereen nog voorhield dat asielzoekers niet verdacht werden?

– Peter, wat vind je ervan dat de aangifte van Stephanie tegen Feik Mustafa wegens verkrachting in dezelfde nacht als de moord op Marianne, is geseponeerd?

– Peter, weet jij waarom Stephanie van Reemst haar smaad aangifte tegen Wim Dankbaar heeft ingetrokken? Hiermee hadden zij en het OM toch juist kunnen aantonen dat Wim een complete fantast is, die anderen nodeloze schade toebrengt? Wat is je mening over het intrekken van deze aangifte?

– Peter, weet jij waarom het OM Wim Dankbaar niet wil vervolgen voor de smaadaangifte van Jano Hassan? Dit is nu eens een man die ter verdediging de aanval kiest, in tegenstelling tot Demmink, maar het OM wil niet tot actie overgaan, terwijl die actie nu juist kan bewijzen dat Wim Dankbaar maar wat raak kletst en vals beschuldigt? Wat is je mening daarover, Peter? Dit zou tenslotte jouw stellingen ook moeten bewijzen:

Voor het geval het je nog niet duidelijk is: Je theorie berust op drijfzand en je terroriseert mensen die volkomen onschuldig zijn. Je zit er echt helemaal naast. De waarheid zal echt nog aan het licht komen, geloof me, maar niet via jou. En dan zal ook blijken hoe gruwelijk jij er naast zat. Is er nou echt niemand in je leven die je voor dit soort uitglijers behoedt? Heeft je vrouw de moed opgegeven?

Laatst schreef je me dat je uit het feit dat ik je nog een – kort – antwoord mailde distilleerde dat ik nog ‘enig respect’ voor je voelde. Ook daar zat je er faliekant naast, Wim. Ik heb geen enkel respect voor je. Ik voel alleen maar weerzin en minachting voor de wijze waarop je als een malloot om je heen slaat en onschuldige mensen kapot maakt.

Slotcommentaar van Wim: De laatste twee zinnen van Peter zijn geheel wederzijds van mijn kant.